Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Subvenția pentru achiziția de camioane electrice din Olanda s-a epuizat în două ore

Așa cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, subvenția pentru achiziția de camioane cu emisii zero s-a epuizat în două ore de la momentul când au putut fi depuse cererile, dovadă a faptului că antreprenorii vor să investească în mijloace de transport mai sustenabile. De aceea TLN și alte asociații din țară îi solicită guvernului să ofere rapid fonduri suplimentare destinate acestui scop, deoarece, cu cât se reduc mai repede emisii poluante, cu atât este mai bine pentru întreaga societate.

Nu numai că subvenția s-a epuizat în două ore, dar suma propusă de executiv a fost depășită de aproape trei ori de cea cerută de transportatori: s-au alocat 13,5 milioane de euro și s-au solicitat peste 35 de milioane de euro.

Reamintim că această subvenție a fost acordată deoarece un camion electric costă de trei ori mai mult decât unul diesel, astfel că statul și-a propus să acopere o parte din diferență, în așa fel încât să se facă noi pași spre atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de CO2, așa cum prevedere Acordul Climatic.

Articole similare

Ad