Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FAN Courier: La Cluj aducem oameni de la 70 de km depărtare. Anul acesta vom angaja la Sibiu și primii muncitori din Asia

Pentru a-și susține operațiunile locale în județul Cluj, FAN Courier aduce personal de la o distanță de 70 de km pe sens, au declarat oficialii companiei în cadrul conferinței de lansare a celui mai nou hub din rețea, cel din Cluj-Napoca. În contextul unor extinderi importante pe următorii ani, începând cu perioada următoare FAN Courier va angaja la Sibiu și primii 16 manipulanți din Sri Lanka.

Activitatea noului HUB logistic al FAN Courier de la Cluj-Napoca, cel care asigură tranzitul pe toată zona de Vest și care face legătură directă cu nord-estul țării, în Moldova, este asigurată de peste 250 de oameni, însă în următoarele două luni volumul va crește, astfel că se preconizează o nevoie suplimentară de alți 50-60 de curieri și manipulanți.

Nu mai găsim oameni din Cluj, ajungem în zona Câmpiei Turzii, localități precum Jucu, Mociu, Aghireșu, avem rute de câte 70 km pe sens de unde aducem oameni“, a spus Alexandru Mureșan, Branch Manager FAN Courier Cluj-Napoca.

În căutare de personal pe o piață a muncii extrem de dificilă, compania implementează o nouă strategie la nivel național și încearcă să aducă oameni din alte județe ale țării acolo unde sunt puncte „fierbinți“, așa cum este județul Cluj. „Am făcut un pachet de angajare pentru acești oameni care vor veni din țară. Le oferim cazare, transport asigurat către casă o dată pe lună.“, a mai spus directorul filialei locale.

Cea de-a doua soluție, studiată de compania de curierat de un an de zile, este aducerea muncitorilor asiatici. Singura problemă legată de curieri este recunoașterea valabilității permisului de conducere, astfel că timpul de înrolare durează mai mult, chiar și jumătate de an. Însă pentru partea de manipulanți de depozit lucrurile avansează mai rapid. Anul acesta, în cadrul filialei din Sibiu, acolo unde FAN Courier vizează o extindere cu un nou hub, compania va angaja și primii 16 muncitori din Sri Lanka.

Anul trecut am început demersurile, este un prim proiect“, a explicat Adrian Mihai, CEO FAN Courier, completat de Felix Pătrășcanu, cofondator al companiei:

Actele sunt gata, vor lucra în zona de depozitare. Este mai greu să îi angajezi pe activitatea de curierat până nu învață puțin limba și cultura locală, dar prin tehnologie toate aceste lucruri pot fi facilitate. Ar fi utilă debirocratizarea acestui proces de angajare străini, însă trebuie să fim atenți cum integrăm acești oameni pentru a nu avea problemele pe care cei din vest le au cu migranții.

Articole similare

Ad