Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

RATB a intensificat activitatea de control in mijloacele de transport

Corpul de control al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, cu sprijinul Jandarmeriei Ilfov, Jandarmeriei Bucuresti si al Brigazii de Politie pentru Transport Public, a organizat o noua serie de controale in vehiculele din reteaua RATB de pe raza Municipiului Bucuresti si din zona preoraseneasca.
 

In perioada 26.07 – 07.08.2014, s-au efectuat actiuni de control pe liniile urbane 1, 16, 21, 32, 41, 102, 103, 117, 139, 202, 226, 385, 304, pe liniile expres 780 si 783 si in zonele preorasenesti Chitila, Otopeni, Magurele, Buftea, pe liniile 422, 449, 455, 462, in urma controalelor fiind aplicate 1109 sanctiuni.
Scopul acestor actiuni comune a fost asigurarea conditiilor optime de siguranta si ordine in mijloacele de transport ale Regiei, fiind vizate, cu prioritate, combaterea fraudei si a faptelor de natura contraventionala in mijloacele de transport in comun, stabilirea identitatii calatorilor contravenienti, indepartarea comerciantilor ambulanti si a persoanelor care creeaza disconfort celorlalti pasageri.
Regia Autonoma de Transport Bucuresti colaboreaza strans cu toate institutiile abilitate cu siguranta si ordinea publica, in vederea cresterii gradului de siguranta a calatorilor in mijloacele de transport in comun, precum si a combaterii calatoriei frauduloase.
Periodic, in special pe liniile pe care se inregistreaza fluxuri mari de calatori, dar incasari reduse, sunt desfasurate actiuni comune de control, la care participa echipajele de ordine alaturi de corpul de control al RATB.
Aceste actiuni sunt mai eficiente, intrucat, prin prezenta reprezentantilor Jandarmeriei si Politiei, se creeaza posibilitatea sanctionarii persoanelor care pretind ca nu au asupra lor acte de identitate, iar atitudinea conflictuala a calatorilor fraudulosi este mult mai ponderata.
In perioada urmatoare, Regia va continua sa organizeze astfel de actiuni comune si pe alte linii de transport in comun din Bucuresti.

Articole similare

Ad