Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: motorina este din nou mai ieftină decât benzina

Pentru prima dată de la creșterile extreme ale prețurilor carburanților din martie, motorina este din nou mai ieftină decât benzina super E10. Cu toate acestea, ambii carburanți sunt încă departe de nivelul prețurilor de dinainte de începerea atacului rusesc asupra Ucrainei, potrivit cifrelor publicate vineri, 13 mai, de ADAC. Potrivit acestor cifre, joi, motorina s-a scumpit până la nivelul de 2,029 de euro pe litru, în timp ce media zilnică la nivel național pentru benzina E10 a fost de 2,030 de euro/l.

Cu doar o săptămână în urmă, motorina costa cu 7,3 cenți mai mult pe litru decât E10. În mod normal, motorina este mult mai ieftină decât benzina, deoarece pentru benzină se plătesc taxe mult mai mari.

Începând cu 4 martie, însă, distorsiunile cauzate de războiul din Ucraina au inversat raportul. În perioada de vârf, motorina a fost cu aproape 12 cenți mai scumpă decât E10. Printre altele, acest lucru s-a datorat, printre altele, faptului că nu numai petrolul, ci și motorina sunt importate din Rusia.

Articole similare

Ad