Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Biroul vamal principal face bilanțul: prejudiciu de 43 de milioane de euro din munca la negru descoperit la Berlin

În 2021, biroul vamal principal din Berlin a verificat, de asemenea, sectorul transporturilor și al logisticii pentru a detecta activități ilicite în cadrul controlului financiar. După cum a anunțat autoritatea în bilanțul său anual, au fost descoperite pagube de 43 de milioane de euro cauzate de munca nedeclarată în toate sectoarele.

1.876 de audituri au fost efectuate de către biroul vamal principal, cu scopul de a efectua verificări orientate spre risc cu privire la respectarea salariilor minime și a obligațiilor de securitate socială în sectoarele afectate în special de munca nedeclarată. Potrivit autorității, accentul este pus pe combaterea formelor organizate de muncă nedeclarată.

Amenzi totale de aproximativ 1,45 milioane de euro

Pe baza acestor inspecții, anul trecut au fost inițiate 5.172 de proceduri preliminare, cu aproximativ 1.000 de proceduri mai multe decât în 2020, pentru o infracțiune penală. În plus, au fost deschise 1.000 de proceduri de contravenție administrativă, a precizat autoritatea. Suma amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 1,45 milioane de euro. În afară de sectorul transporturilor și al logisticii, principalul birou vamal din Berlin și-a concentrat controlul muncii nedeclarate asupra industriei construcțiilor, a sectorului de curățenie a clădirilor și a industriei hoteliere și a restaurantelor. Potrivit bilanțului anual, alte sarcini principale au fost colectarea accizelor, a taxelor vamale și a impozitului pe cifra de afaceri la import, precum și măsurile luate de unitățile mobile de control pentru combaterea comerțului ilegal cu țigări.

Articole similare

Ad