Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Rotterdam: 4,6 milioane de tone de hidrogen până în 2030 pentru Europa

Portul Rotterdam, împreună cu grupul de companii care își desfășoară activitatea aici și în cooperare cu țările exportatoare, poate aproviziona nord-vestul Europei cu cel puțin 4,6 milioane de tone de hidrogen în 2030. Este mult mai mult decât s-a presupus până acum. Utilizarea a 4,6 milioane de tone de hidrogen înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 de 46 de milioane de tone și sporește astfel independența energetică a Europei. Se înțelege că această cantitate de hidrogen reprezintă suma totală creată de Autoritatea Portuară din Rotterdam din proiecte concrete și planuri realiste la care lucrează în prezent companiile și țările exportatoare.

În numele a aproximativ 70 de companii și țări exportatoare, Autoritatea Portuară din Rotterdam a prezentat această ofertă comisarului european Frans Timmermans, pentru a începe rapid economia bazată pe hidrogen. Planurile și proiectele sunt o manifestare concretă a intensificării ambițiilor europene: În cadrul programului „RepowerEU”, s-a avut în vedere o cvadruplare a producției și a importului de hidrogen cu referire la „Fit for 55” (de la 5,6 milioane de tone la 20 de milioane de tone). Hidrogenul ar putea fi apoi utilizat pentru a asigura durabilitatea societății, în special ca și combustibil și materie primă pentru transport și industrie.

„Utilizarea hidrogenului durabil contribuie substanțial la obiectivele europene de combatere a schimbărilor climatice și de creștere a independenței energetice a Europei. Prin producerea și importul de hidrogen ecologic, contribuim la modelarea unui viitor durabil”, a declarat Allard Castelein, directorul general al Autorității Portuare din Rotterdam.

Hidrogenul verde provine din toată lumea

Potrivit celor 70 de partide care susțin oferta, 2 condiții sunt esențiale pentru a pune în funcțiune rapid economia bazată pe hidrogen. Prima condiție este certificarea hidrogenului: hidrogenul importat din afara Europei trebuie să fie recunoscut ca fiind „verde”. A doua condiție este eliminarea decalajului financiar dintre utilizarea energiei gri și utilizarea energiei verzi și a hidrogenului. Pentru că atâta timp cât energia din combustibili fosili este mai ieftină decât cea produsă în mod durabil, aceasta din urmă nu va primi impulsul necesar pentru a atinge obiectivele europene.

Hidrogenul reprezintă o alternativă la utilizarea petrolului și a gazelor naturale ca purtători de energie și materii prime. Multe companii lucrează la proiecte de producere a hidrogenului în nord-vestul Europei cu energie electrică ecologică sau în locații cu mai mult soare, vânt și spațiu. Țările din întreaga lume se pregătesc pentru această nouă sursă de energie. Hidrogenul produs în America Latină sau în Australia, de exemplu, poate fi transportat eficient și pe scară largă la Rotterdam, prelucrat aici și transportat în hinterland.

Articole similare

Ad