Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Veniturile ridicate din taxele de depozitare arată faptul că Portul Hamburg continuă să câștige bine

Grupul de porturi și logistică HHLA din Hamburg a înregistrat o creștere puternică în primul trimestru, în special datorită veniturilor obținute din depozitarea containerelor. Veniturile au crescut cu 10,7%, la aproximativ 386 milioane de euro, după cum a anunțat joi grupul la Hamburg. Din punct de vedere operațional, profitul înainte de dobânzi și impozite (EBIT) de 53,7 milioane de euro a rămas cu aproape 16% mai mare decât în anul precedent. Aceasta corespunde unei marje de 13,9% – o ușoară îmbunătățire.

HHLA a avut costuri de personal mai mari până acum în acest an, din cauza volumului crescut de containere. În plus, s-au făcut simțite prețurile ridicate la electricitate și energie, precum și deprecierile cauzate de pagubele provocate de furtuni și întreruperile din lanțurile de transport în traficul feroviar. La puțin sub 22,9 milioane de euro, profitul net la nivelul grupului a fost cu 7% mai mare decât în același trimestru al anului trecut.

Lanțurile de aprovizionare perturbate reprezintă un avantaj

Între timp, HHLA a beneficiat de faptul că containerele au rămas în port mai mult decât de obicei din cauza perturbării lanțurilor de aprovizionare și, în consecință, au putut fi decontate taxe de depozitare mai mari. Numărul de containere a crescut cu 3,7% față de anul trecut, ajungând la 1,74 milioane de containere standard de 20 de picioare (TEU). Evoluția pozitivă la terminalele din Hamburg a fost determinată în special de evoluțiile din China.

Articole similare

Ad