Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks deschide o fabrică de baterii în Belgia

Volvo Trucks deschide prima sa fabrică de asamblare a bateriilor. Situată în Ghent, Belgia, fabrica va furniza baterii gata de instalare pentru camioanele Volvo Trucks de mare tonaj complet electrice.

„Această investiție demonstrează angajamentul nostru ferm față de electrificarea transportului cu camioane. Până în 2030, cel puțin 50% din toate camioanele pe care le vindem la nivel global vor fi electrice, iar până în 2040, vom fi o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

În noua fabrică de baterii, celulele și modulele de la Samsung SDI vor fi asamblate în pachete de baterii care sunt făcute pe măsură pentru gama de camioane electrice de mare tonaj Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX.  Producția în serie începe în al treilea trimestru al acestui an.

Termene de livrare mai scurte și circularitate sporită

Fiecare pachet de baterii are o capacitate de 90 kWh, iar clientul poate alege să aibă până la șase pachete de baterii (540 kWh) într-un camion. Numărul de baterii depinde de cerințele specifice ale fiecărui client în materie de autonomie și de capacitate de încărcare.

„Prin integrarea procesului de asamblare a bateriilor în fluxul nostru de producție, putem scurta termenele de livrare pentru clienții noștri și putem asigura baterii de înaltă performanță, crescând în același timp circularitatea”, spune Roger Alm.

Bateriile Volvo Trucks sunt proiectate astfel încât să poată fi ulterior recondiționate, recondiționate și reutilizate. Fabrica însăși este alimentată cu energie 100% regenerabilă.

Soluții electrice pentru majoritatea nevoilor de transport

Odată cu începerea producției a 3 modele de camioane electrice de mare tonaj în acest an în Europa, Volvo Trucks va oferi în total șase modele de camioane electrice la nivel global, acoperind totul, de la distribuția în orașe și manipularea deșeurilor până la transportul regional și lucrările de construcții.

„Am început producția de serie a camioanelor electrice încă din 2019 și suntem lideri de piață atât în Europa, cât și în America de Nord. Odată cu dezvoltarea rapidă a rețelelor de încărcare și cu îmbunătățirea tehnologiei bateriilor, sunt convins că vom asista la o transformare rapidă a întregii industrii de camioane în viitorul foarte apropiat”, spune Roger Alm.

Articole similare

Ad