Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Trucks a desemnat cel mai eficient ECO-sofer al concursului “Optifuel Challenge Romania 2014”


Competitia Renault Trucks Optifuel Challenge 2014 si-a desemnat castigatorii pentru Romania in urma finalei care s-a desfasurat pe 31 iulie si 1 august la Snagov. Din cei 172 de participanti la etapele locale, 15 eco-soferi s-au calificat in finala. Obiectivul acestora a fost sa obtina cel mai scazut consum posibil la volanul unui camion Renault T 460, din gama pentru distante lungi, echipat cu pachetul Fuel Eco si incarcat cu 18 tone.
 

Unul dintre atributele cheie ale gamei Renault Truck T este economia de combustibil, atat de importanta pentru companii. Aerodinamica imbunatatita a cabinei si lantul cinematic optimizat au permis reducerea consumului pentru noul model cu pana la 5% fata de generatia anterioara. In plus, modelul T este configurat pentru a integra OPTIFLEET, solutia telematica de gestionare a flotei Renault Trucks care creste profitabilitatea operationala.
Optifuel Challenge este o competitie internationala organizata de Renault Trucks, dedicata condusului intr-un regim eficient si economic. Concursul este deja la cea de-a doua editie. Prima competitie Optifuel Challenge a avut loc in 2012. Anul acesta s-au organizat 4 etape locale in Romania, intre martie si iunie, in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Constanta. Cei mai buni eco-soferi s-au confruntat in finala desfasurata saptamana trecuta la Snagov, al carei castigator a fost Florin Olteanu, reprezentant al companiei Costi Trans, care a obtinut un consum de doar 10,88 litri, in 38 minute. Acesta a fost premiat cu un voucher in valoare de 1.000 de euro, pe care il poate folosi intr-o retea de aproximativ 45.000 de unitati comerciale, si cu un voucher de service de 800 de euro pentru compania pe care o reprezinta.
Podiumul a fost completat de George Macovei, de la Transilv Expres si de Serban Moisan, de la compania Serban Transporturi, care au castigat vouchere de cumparaturi si de service pentru companie. Primii trei clasati au fost recompensati cu produse de merchandising Renault Trucks. Castigatorul, Florin Olteanu, va merge in Polonia, la un curs de pregatire pentru marea finala internationala, care va avea loc in octombrie, in Franta. In urma cursului din Polonia soferul cel mai bine clasat va castiga un T 460 pentru companie timp de 6 luni si un voucher pentru cumparaturi in valoare de 4.000 de euro, iar primul clasat de la marea finala internationala va beneficia de un camion T 460 pentru 12 luni cu toate costurile incluse pentru compania sa si de vouchere in valoare de 8.000 de euro pentru uz personal. Premiile se pot cumula. Astfel, in cazul in care castigatorul din Polonia va obtine cel mai bun consum si in Franta va pleca acasa cu vouchere de 12.000 de euro si camionul pentru 18 luni.
In cadrul finalei concursului, soferii au condus in conditii reale de trafic pe un traseu de 42 km. Parametrul principal de departajare a fost cantitatea totala de combustibil consumat in mers pe acest traseu.  Rezultatele si timpul de condus au fost masurate cu sistemul telematic Renault Trucks OPTIFLEET. Timpul alocat pentru traseul de la Snagov a fost de 39 de minute, iar in cazul in care un concurent depasea acest timp ar fi fost descalificat. Pentru a simula cat mai fidel conditiile reale de condus vehiculul a avut sistemul de aer conditionat activ, radioul pornit, stergatoarele pe pozitia automat si farurile pornite pe faza de intalnire.

Articole similare

Ad