Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia: Jumătate dintre transportatorii expres nu și-au luat încă licența de transport comunitar

Potrivit asociației transportatorilor polonezi ZPMD, aproape jumătate dintre transportatorii care utilizează vehicule de până la 3,5 tone nu vor reuși să obțină o licență comunitară până la 21 mai, când intră în vigoare obligativitatea cărăușilor care folosesc autovehicule cu MMA între 2,5 și 3,5 tone să dețină un permis de exercitare a ocupației de operator de transport rutier și o licență comunitară.

Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor din Pachetul Mobilitate, aceasta este un document esențial pentru efectuarea transportului internațional de mărfuri.

În prezent, aproximativ 33% dintre transportatori sunt în curs de obținere a autorizațiilor necesare, dar pentru că au lăsat formalitățile „pe ultima clipă” nu vor reuși să obțină toate documentele, ceea ce, de fapt, îi va exclude de la posibilitatea de a-și exercita profesia timp de câteva săptămâni sau chiar luni. Lipsa transportatorilor amenință să provoace un colaps pe piața transporturilor.

Spre deosebire de România, Polonia nu a extins obligația licențierii și la operatorii de transport care fac doar transport național cu astfel de autovehicule sub 3,5 t.

Articole similare

Ad