Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ENGIE şi Saint-Gobain vor construi cel mai mare parc fotovoltaic din România

ENGIE Romania şi liderul mondial în domeniul construcţiilor uşoare şi durabile, Saint-Gobain România au încheiat un parteneriat pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din România, amplasat pe terenul fabricii de sticlă din Călăraşi.

Sistemul de panouri fotovoltaice vor avea o capacitate instalată de 8,6 MWp, va produce energie regenerabilă pe situl clientului şi va fi folosită 100% pentru autoconsum. De asemenea, cantitatea de energie verde estimată este de peste 14.000 MWh/an.

Noile panourile fotovoltaice vor fi montate la sol şi vor asigura aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al fabricii de sticlă, fiind evitate peste 2.400 de tone de CO2 pe an.

ENGIE Romania se alătură obiectivului de reducerea emisiilor de CO2 în procesele sale de fabricație ale Saint-Gobain România prin dezvoltarea acestui parc fotovoltaic și prin furnizarea de energie verde.

Grupul Saint-Gobain îşi propune ca până în 2030 să reducă emisiile de carbon cu 33%, faţă de anul 2017 la nivel mondial, totodată să determine un preț intern al carbonului, atât pentru investiții, cât și pentru proiectele de cercetare și dezvoltare. Obiectivul ENGIE este de a elimina echivalentul a 45Mt CO2 în fiecare an și de a atinge neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon, până în 2045.

„Parteneriatul cu Saint-Gobain reprezintă încă un pas spre consolidarea expertizei noastre în oferirea de soluții energetice verzi, personalizate pentru nevoile clienților noștri”,

a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

„Pentru Saint-Gobain, sustenabilitatea reprezintă una dintre prioritățile noastre, iar această investiție este un pas firesc în atingerea obiectivelor de mediu în România, contribuind substanțial la reducerea amprentei de carbon, în linie cu planul strategic Grow & Impact, care subliniază angajamentul nostru ferm de a proteja resursele existente și de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050”,

a mărturisit Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain România.

Articole similare

Ad