Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atentie la conditiile de recuperare a accizei!

UNTRR avertizeaza transportatorii ca, in cazul in care solicita restituirea de accize vor trebui sa pastreze pentru un eventual control documentele anterioare care sa ateste ca solicitarea a fost facuta pentru carburant utilizat la transport.
Astfel, transportatorii sunt obligati sa pastreze CMR-ul pentru motorina utilizata pentru transportul de marfuri. Insa, cum orice firma are si curse in gol pentru relocarea vehiculelor intre locurile de incarcare si descarcare, este foarte posibil ca in anul urmator fiscul sa considere rambursarea nelegala si sa aplice sanctiuni pentru motorina folosita la relocarea vehiculului de unde trebuie sa incarce marfa.
 

Iar amenzile sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei, la care se adauga recuperarea sumelor considerate solicitate nelegal, penalitati pentru acestea, dar mai ales dosar penal pentru solicitant.
In plus, pentru solutionarea cererii de restituire de accize, ARR are obligatia sa acceseze Registrul vehiculelor si al operatorilor economici eligibili pentru restituirea de accize si sa verifice daca in perioada pentru care solicita restituirea operatorul economic este eligibil in Registru, precum si daca fiecare vehicul pentru care se solicita restituirea de accize este eligibil in Registru.

Articole similare

Ad