Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța: Blocaje pe A7 după un accident rutier care a implicat o cisternă

Mii de șoferi de camioane au rămas blocați toată noaptea la sud de Lyon, în urma accidentului în care a fost implicat un container cisternă cu materiale periculoase și care a dus la închiderea A7 în ambele sensuri. Începând de miercuri, 18 mai, de la ora 11:30, cei 100.000 de utilizatori care folosesc zilnic această autostradă, precum și A46 și A47, au avut o zi și o noapte în dificulate. Pe timp de caniculă, au căutat cu disperare o rută pentru a ocoli Vienne. Accidentul a avut loc la granița dintre râurile Isère și Rhône, la Chasses-sur-Rhône.

Cauza accidentului este acum cunoscută, însă mass-media a acordat o acoperire redusă, menționând doar „un accident de camion”. O automobilistă în vârstă de 70 de ani venea în zig-zag de la stația de taxare de la Reventin când i s-a făcut rău. Inconștientă, s-a oprit în mijlocul drumului, în fața șoferului camionului, care a pierdut controlul și s-a izbit cu vehiculul său de un zid jos de beton. Rezervorul, care conținea disulfură de carbon, un solvent inflamabil și toxic, dădea semne de slăbiciune.

În total, 30 de vehicule de urgență și 110 pompieri au fost implicați timp de aproape 20 de ore. Pentru a fixa camionul prăbușit, au fost aduse 60 de tone de pământ. Unele dintre cele mai puternice macarale au fost chemate pentru o operațiune delicată de ridicare, după transbordare. Camionagiii francezi au încercat să găsească o rută alternativă pentru a face livrările, iar cei care au fost redirecționați pe A49, A48 (Voreppe) și A43 au intrat într-o zonă cu lucrari de construcție în Bourgoin-Jallieu, având o întârziere de 3 ore.

Camionagii străini blocați pe A7 nord și unii șoferi care faceau livrări regionale, fără cabine de dormit sau frigidere, au fost salvați cu apă de Vinci și de serviciile de protecție. Pentru cei care se întorceau din Spania, mesajele în limba engleză îi sfătuiau să treacă prin Clermont-Ferrand pe A71. Blocați și iritați, automobiliștii cu copii la bord au părăsit miercuri drumurile secundare, luând-o pe drumuri neamenajate sau traversând câmpurile. La ora 22:00, un alt accident a avut loc la Vienne, de-a lungul râului Rhone, blocând evacuarea vehiculelor. Camionagii exasperați au făcut pauză 9 ore, până la ora 7 dimineața, când s-a promis redeschiderea traficului.

Articole similare

Ad