Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitiile pe retail au crescut

Desi activitatea tranzactionala din prima jumatate a anului 2014 s-a axat in principal pe segmentul de birouri, care a reprezentat mai mult de 62% total, potrivit JLL, retailul a inceput sa atraga atentia investitorilor. In trimestrul 2, Auchan a achizitionat de la Rolast proiectul in care opereaza in prezent un hypermarket in Pitesti pentru 19 milioane de euro iar Revetas Capital a cumparat Vitantis, un centru comercial in partea de sud-est a Bucurestiului, de la Equest pentru aproximativ 26 de milioane de euro.
 

Dincolo de cresterea volumelor investit, si numarul potentialilor cumparatori este din ce in ce mai mare, ceea ce reflecta o crestere semnificativa a lichiditatii din piata.
In ultima parte a anului urmeaza sa fie finalizate cateva tranzactii ce implica cumparatori noi, care acum sunt in negocieri avansate. Cererea din ce in ce mai mare a investitorilor este facilitata de cresterea disponibilitatii bancilor de a oferi finantare. Desi conditiile oferite in Romania inca reflecta riscul de tara perceput (cu toate ca recent nivelul CDSurilor pentru Romania a scazut), simplul fapt ca numarul bancilor ce ofera finantari imobiliare a crescut reprezinta o importanta imbunatatire ce se va reflecta in nivelul lichiditatii, considera reprezentantii JLL.
Datorita cresterii economice sustinute si interesului aratat de catre investitori pentru piata imobiliara din Romania, specialistii JLL apreciaza ca 2014 va fi un an de referinta pentru piata imobiliara de dupa recesiune si ca yield-urile vor scadea.

Articole similare

Ad