Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franciza MBE România ajunge și în Bacău

Mail Boxes Etc. România, furnizor de soluții integrate de ambalare, curierat, logistică și fullfilment, print & marketing, continuă strategia de dezvoltare asumată și țintește dublarea numărului agențiilor în 2022 și atingerea unei cifre de afaceri de 10 milioane de euro în primii zece ani de la intrarea pe piață.

Datorită modelului de business, în ciuda contextului economic dificil, MBE și-a continuat expansiunea, iar în 2021, la nivel global, numărul agențiilor a crescut cu 208 până la un total de peste 2.900 în 53 de țări, inclusiv Bulgaria și Iordania. În România, prima agenție francizată MBE este din Bacău și are ca obiect de activitate transportul de colete pe rută fixă. În 2004, problema trimiterii sau primirii unui colet Anglia-România era dificilă. Codrin Baghiu a înființat firma de transport Crespo Com și a început să facă ruta Marea Britanie – Bacău și retur. Afacerea a prosperat, dar firma nu s-a putut extinde pe alte rute, din cauza costurilor însemnate impuse de logistică și depozite. Pentru a crește, avea nevoie de o afacere la cheie iar MBE, concept pe care îl cunoștea din străinătate, i s-a părut cea mai bună soluție. 

„Știam ce vreau și știam că MBE îmi va oferi posibilitatea să nu mai refuz clienții care vor să trimită colete în alte țări. Acum, ne-am extins la nivel global și rezolvăm orice problemă de curierat, livrăm colete în toată țara și în întreaga lume, cu ajutorul soluțiilor oferite de MBE și partenerii săi de prestigiu, precum FedEx și UPS”, a declarat Codrin Baghiu.

Codrin Baghiu a semnat acordul de franciză, iar în iunie 2021 a inaugurat prima agenție MBE francizată din țară, la Bacău.

Pachet complex pentru servicii de căsuță poștală

Într-o agenție MBE, pentru deschiderea căreia este necesar un capital de aproximativ 16.000 de euro plus costurile de amenajare ale locației, se găsesc trei domenii principale de business în același loc: ambalare și curierat, grafic design și print, micrologostică și fulfillment, cărora, datorită terminației ETC, le pot fi adăugate numeroase alte servicii personalizabile, în funcție de nevoile clienților.

O agenție MBE oferă și alte servicii foarte nișate, cu o piață ce abia se formează și ai cărei principali beneficiari sunt clienți străini care derulează de la distanță afaceri deschise în România – pachet complet cu căsuță poștală, găzduire de sediu pentru firmă și secretariat virtual.

Diversificarea surselor de venit

Următorul proiect al lui Codrin Baghiu, ca extensie a soluțiilor MBE existente, este dezvoltarea unui serviciu de curierat local cu livrare rapidă, în două ore. Serviciul este pilotat, în stadiu incipient, la Bacău, dar antreprenorul intenționează să extindă serviciul la nivel național. „Ideea a pornit de la același principiu, acela de a simplifica viața și de a economisi timpul clienților noștri”, a declarat Codrin Baghiu.

Articole similare

Ad