Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Suedia, amenzi de 5.600 de euro pentru încălcarea drepturilor șoferilor detașați

Guvernul suedez a anunțat că vor fi aplicate amenzi de 5.600 de euro (60.000 de coroane suedeze) companiilor de transport rutier care încalcă drepturile privind șoferii detașați, potrivit unei reglementări ale Pachetului de Mobilitate UE.

Guvernul a declarat că „taxa mare de penalizare este concepută pentru a combate frauda și pentru a permite mai multor șoferi să primească salarii și condiții de muncă adecvate țării”.

Noile norme includ „cerințe mai stricte pentru companiile de transport internațional de a-și raporta șoferii detașați la Autoritatea Suedeză”, dacă aceștia prestează o activitate pentru o perioadă limitată de timp în cadrul unei companii din Suedia.

„Salariile și condițiile din Suedia trebuie să se aplice tuturor șoferilor de camioane care conduc pe drumurile noastre. Acum introducem sancțiuni mari împotriva companiilor care exploatează șoferi străini.”,

a declarat Thomas Ennerot, Ministrul Infrastructurii.

De asemenea, transportatorii internaționali care nu pot prezenta o copie a declarației de detașare, vor fi taxați cu 60.000 de coroane suedeze. Amenzile sunt la același nivel cu taxa de penalizare pentru cabotajul neautorizat, fiind cea mai mare din UE.

În prezent, agenția suedeză de transport are ca plan o strategie de supraveghere pentru monitorizarea șoferilor detașați.

Ieri, parlamentul suedez a votat în favoarea noilor modificări ale Pachetului Mobilitate, urmând a intra în vigoare la 15 iunie 2022.

Articole similare

Ad