Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Restituirea accizei se va face incepand cu 4 aprilie a.c.

Recuperarea sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizat diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor se aplica dupa data intrarii in vigoare a OUG 14/2014, respectiv 4 aprilie a.c. Prin urmare, accizele platite in perioada aprilie-iulie se pot recupera in conditiile in care operatorii economici sunt inscrisi in Registrul vehiculelor si al operatorilor eligibili, se arata intr-un raspuns oficial al ARR transmis redactiei Tranzit in legatura cu acest subiect.
 

In conformitate cu HG 537/2014, Autoritatea Rutiera Romana a fost desemnata Administrator al schemei de ajutor de stat. In acest sens, in cadrul institutiei a fost infiintat un compartiment specializat, ale carui singure atributii sunt de a analiza documentele depuse de operatorii economici, fara sa fie necesara angajarea de personal suplimentar. Pana la jumatatea lui august fusesera depuse – pe suport de hartie – 119 cereri pentru inscrierea in Registrul vehiculelor si al operatorilor eligibili pentru restituirea accizelor, din care 53 de operatori primisera decizie de aprobare a cererii, 25 de cereri fusesera respinse, iar 41 erau inca in analiza. Important de precizat ca din dosarele transmise niciun operator economic nu inregistreaza datorii.
In prezent, ARR implementeaza un sistem informatic care sa reduca timpul de analiza al documentelor si sa faciliteze companiilor restituirea de accize prin depunerea tuturor documentelor online, procedura electronica care va fi in concordanta cu cele aplicate in celelalte state membre.

Articole similare

Ad