Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cozi de camioane de 8-9 kilometri la intrarea în România dinspre Republica Moldova

De câteva săptămâni, transportatorii moldoveni stau câte 5-6 zile în punctele de trecere aflate la granița cu România. Motivul pare a fi legat de volumul mare de camioane în contextul războiului din Ucraina, număr imposibil de procesat de către personalul vamal.

Timpii de tranzit sunt în creștere spectaculoasă, din informațiile Tranzit pe intrarea în România în mai multe puncte vamale – Sculeni și Giurgiulești – cozile de camioane se întind pe o distanță de opt, nouă kilometri. Din cauza războiului din Ucraina s-a înmulțit numărul de camioane care încarcă și descarcă din Republica Moldova, motiv pentru care infrastructura vamală nu face față. Cel mai bun punct de trecere, care poate primi mai multe camioane odată este Leușeni – Albița, însă și acolo s-au format cozi consistente.

Se pare că situația durează de cel puțin trei săptămâni. Mai mult, unul dintre șoferii companiei Transaf Logistics, care a ajuns la punctul de trecere de la Sculeni marți, 24 mai, a reușit să treacă în România abia duminică, 29 mai. Numărul de camioane este foarte mare, sunt trei benzi ocupate, în timp ce la Giurgiulești coada se întinde pe o singură bandă. Potrivit transportatorilor, cel mai mult durează formalitățile în partea românească de vamă, deoarece personalul vamal nu a fost suplimentat și capacitatea de prelucrare este cea de dinainte de război.

Articole similare

Ad