Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxele de drum pentru camioanele grele aduc încasări de 822 milioane de euro în Belgia

Viapass, taxa de drum pentru vehiculele grele, arată că veniturile în Belgia au înregistrat 822,4 milioane de euro în ianuarie-martie 2022, cu 8,8% mai mult, față de anul trecut, respectiv cu 755,7 milioane de euro.

De asemenea, numărul camioanele care au efectuat cel puţin un drum cu taxă în regiunile Flandra, Valonia și Bruxelles au înregistrat un record de 41,1 milioane de camioane, majoritatea fiind străine, în 2021, potrivit datelor statistice anuale dezvăluite de Viapass. Categoriile camioanelor cu emisii Euro 6 și Euro 5 s-au majorat de la 95% la 96,6%, iar camioanele cu peste 32 de tone au crescut la 91%.

Obiectivele strategice ale acestui sistem de taxare la kilometru contribuie la un transport mai ecologic și la o utilizare mai eficientă a mijloacelor de transport marfă, potrivit administratorului general Viapass, Johan Schoups.

Veniturile acumulate sunt folosite pentru a finanţa reconstrucția drumului expres N8 Ypres-Veurne, suprafeței E411 și reparațiilor tunelurilor de autostradă.

Organizația Viapass reamintește că sistemul detectează automat aceste infracțiuni şi folosesc aproximativ 39 de camere, 22 de corturi și 40 de vehicule de control.

Taxele rutiere pentru camioanele grele vor crește în Flandra și Bruxelles de la 1 iulie, conform operatorului belgian Viapass.

Articole similare

Ad