Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Lion’s City GL este Bus of the Year 2015

MAN Lion's City GL, pe gaz natural comprimat, si-a adjudecat titlul de Autobuzul Anului 2015, cea mai prestigioasa distinctie a industriei de profil europene. Cel mai lung vehicul intrat anul acesta in competitie, de 18,75 m, a convins juriul international de presa Bus of the Year prin performantele trenului de rulare, calitatea materialelor folosite si a finisajelor si mai ales prin nivelul ridicat de confort pentru pasageri si sofer.
 

MAN Lion's City GL a participat la Bus Euro Test alaturi de Iveco Urbanway Full Hybrid articulat, Mercedes-Benz Citaro G, VDL Citea SLFA 180 si Scania Citywide LF. Vehiculul este echipat cu motor MAN E2876 LUH07 Euro 6, de 12,8 l, ce dezvolta 310 CP la 2.000 rpm. Motorul beneficiaza de incapsulare speciala pentru reducerea zgomotului si dispune de convertor catalitic cu trei directii si sistem de control lambda-1, fara aditivi sau filtru de particule. La transmisie s-a optat pentru Voith, D 864.5 automata, cu patru trepte plus marsarier, sistem de control SensoTop si retarder integrat.
Capacitatea totala a Lion's City GL este de 141 de locuri. Vehiculul este configurat cu cinci usi de acces, pentru utilizarea cat mai buna a spatiului si optimizarea timpilor de oprire in statii. In dreptul fiecarei usi sunt montate camere video, lampi LED si "perdea de aer", ce optimizeaza temperatura la interior. Doua monitoare informative sunt amplasate in spatele postului de lucru al soferului si respectiv dupa articulatie. Cele 38 de scaune pentru pasageri sunt in ton cu interiorul, la care se adauga alte trei scaune rabatabile pe peretele dreapta-fata, ce pot fi blocate de sofer printr-un dispozitiv special, pentru a asigura mai mult spatiu in salon cand este aglomerat.
Trofeul "Bus of the Year 2015" va fi inmanat castigatorului la sfarsitul acestei luni, in cadrul IAA Hanovra.

Articole similare

Ad