Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PointPark Properties (P3) a achizitionat 627,000 mp de parcuri logistice in Republica Ceha

PointPark Properties (P3) a achizitionat 627.000 m2 de centre logistice si terenuri aferente pentru dezvoltare in Republica Ceha. Portofoliul de active a fost preluat de la companiile Tristan Capital Partners si VGP, avand o valoare tranzactionala de peste 523 de milioane de euro. Aceasta tranzactie vine la o luna dupa achizitiile P3 din Italia, la care se adauga celelalte achizitii de la inceputul acestui an.
 

Portofoliul achizitionat de P3 consta in 11 parcuri logistice, cu un total de 58 de hale, acest pachet incluzand si terenuri care ofera potential pentru dezvoltarea altor 125,000 m2 de spatii logistice. Prin aceasta tranzactie, P3 va oferi clientilor sai o platforma de peste 2,4 millioane de m2 de spatii pentru depozitare in Europa.
Parcul logistic Horní Po?ernice din Praga, unul dintre cele mai mari din Cehia, reprezinta aproximativ jumatate din intreg portofoliul nou achizitionat de catre P3. In acest moment, exista numeroase cereri de spatii in acest parc de la diversi clienti din sectorul de retail, in special de la cei activi in e-commerce, deoarece parcul ofera acces direct catre centrul orasului Praga, care se afla la numai 10 minute de condus. Horní Po?ernice are conexiuni foarte bune cu restul Cehiei, dar si cu Germania sau Polonia, prin intermediul retelei de sosele de centura, de care dispune capitala ceha. Parcul logistic ofera, de asemenea, posibilitatea de expansiune, avand terenuri cu autorizatii pentru construirea a inca 69.000 m2 de spatii la cheie.
Restul proprietatilor achizitionate insumeaza 27 de centre de distributie de clasa A, situate in locatii strategice din Cehia precum Plzen, Liberec, Hradec Kralove si Olomouc. Aceste parcuri logistice beneficiaza, de asemenea, de bune conexiuni de transport cu Germania, Polonia si Slovacia, si dispun de un portofoliu diversificat de chiriasi. O mare parte dintre acestia sunt furnizori de top pentru industria auto din Europa.

Articole similare

Ad