Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Control Covid pentru șoferii de camion care intră în Turkmenistan

Asociația Turkmenă a Transportatorilor Rutieri Internaționali THADA a furnizat regulile de tranzit pentru șoferii străini, în vigoare de la 1 iunie 2022.

Mijloacele de transport străine care efectuează transporturi rutiere internaționale de mărfuri sunt autorizate să tranziteze teritoriul Turkmenistanului pe această rută: Punct de trecere a frontierei “Sarakhs (Iran) – Sarakhs (Turkmenistan)” – Punctul de trecere a frontierei Farap (Turkmenistan) – Alat (Uzbekistan) – Punctul de trecere a frontierei “Sarakhs (Turkmenistan) – Sarakhs (Iran)” cu șoferi.

La intrarea în punctul de trecere a frontierei din Turkmenistan, șoferii străini sunt obligați să:

  1. să pună la dispoziție, în vederea dezinfecției sanitare, toate documentele necesare pentru întocmirea regimului de tranzit;
  2. să se supună dezinfecției sanitare a vehiculului;
  3. să fie supuși unui test rapid pentru Covid-19 și, pe baza rezultatului acestuia, să fie autorizați să tranziteze. Conducătorului auto i se va elibera documentul medical corespunzător. În cazul unui rezultat pozitiv al testului, conducătorului auto i se va cere să urmeze un tratament sau să se întoarcă;
  4. să dețină și să prezinte autorităților competente din Turkmenistan următoarele documente:
    • un document oficial care să ateste că a avut loc vaccinarea împotriva Covid-19 (cu un termen de cel puțin 42 de zile de la ultima vaccinare);
    • un document oficial care să dovedească prezența anticorpilor împotriva Covid-19;
    • un document oficial care să confirme că a fost efectuat un test Covid-19 și (rezultat negativ), cu un termen limită de cel mult 72 de ore de la data eliberării.

În cazul în care șoferul posedă documentele menționate mai sus, acesta va fi scutit de carantină.

Traficul de tranzit pe teritoriul Turkmenistanului se va desfășura fără contact cu populația locală, în componența unui convoi pilotat de vehicule ale poliției rutiere, de-a lungul unui traseu desemnat, specificat în hărțile rutiere furnizate. Traficul va avea loc doar în timpul zilei, începând cu ora locală 08:00. Pe parcursul convoiului, șoferii nu au voie să oprească sau să părăsească cabina vehiculului fără permisiunea escortei.

De-a lungul traseului convoiului au fost amenajate parcări speciale pentru odihnă, unde este posibilă efectuarea de reparații, realimentarea și achiziționarea de produse alimentare. Șoferii nu au voie să părăsească zonele de parcare menționate mai sus fără justificare.

Articole similare

Ad