Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aare Müil (Estonia), a castigat finala regionala a Volvo Driver’s Fuel Challenge

Finala pentru Europa Centrala si de Est a competitiei Driver’s Fuel Challenge, organizate de Volvo Trucks pe circuitul Slovakia Ring, a fost castigata de Aare Müil, din Estonia – care a intrat astfel in posesia marelui premiu, un autoturism Volvo S60 – urmat de Jonas Gudauskas, din Lituania, si Misko Dokovic, din Serbia, care vor concura, pe 19 septembrie, in finala mondiala de la Göteborg.
 

Competitia din acest an a atras circa 3.200 de soferi profesionisti din 15 tari ale Europei Centrale si de Est (Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru – in premiera – Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria).
La finala din Slovacia, soferii au parcurs doua ture de circuit, in total 11.844 m, limita de timp a fost de 16 minute si 30 de secunde (din momentul introducerii cardului in tahograf si pana la retragerea lui), iar cele doua camioane de concurs reprezinta o editie speciala, fiind configurate si echipate anume pentru a permite economii de carburant. Este vorba de autotractoare Volvo FH42T D13K500 Euro6, cu I-shift si VEB+, cu cabina inalta de dormit si anvelope Michelin, cuplate la semiremorci Kögel cu anvelope Fulda si incarcate cu 15,5 t de placi de beton si 2 t de apa in container, ajungandu-se astfel la o greutate totala de 32,1 t.
Pe unul dintre camioane au concurat opt soferi, iar pe celalalt, sapte, primii doi de pe fiecare, in ordinea consumului, calificandu-se apoi in finala, unde au mers pe acelasi circuit si la volanul acelorasi ansambluri. Iar primii trei in ordinea consumului au primit, alaturi de biletul pentru marea finala de la Göteborg, un Volvo S60, o excursie la fabrica Volvo din Göteborg, respectiv un voucher pentru produse Volvo merchandise in valoare de 1.000 de euro.
Aare Müil a avut un consum de 2,34 l (adica o medie de 19,5 l/100 km) si un timp de 15:59:37. El este sofer profesionist de peste 20 de ani, mai merge si acum in curse, cand e nevoie, si participa frecvent la raliuri de camioane, fiind de patru ori campion al Estoniei cu vehiculul sau GAZ51 si castigand alte peste 150 de trofee in competitii similare. Aare Müil detine firma Aspar-Trans, care a implinit 20 de ani in primavara si are 25 de angajati si o flota de 17 camioane, majoritatea Volvo.
Desi nu s-a calificat in finala celor patru, reprezentantul Romaniei, Adrian Tintea, a avut un rezultat bun: a consumat 2,75 l (o medie de 22,92 l/100 km) si a inregistrat timpul de 16.18.

Articole similare

Ad