Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Intralogistică: SSI Schäfer și Fraunhofer IML au înființat Enterprise Lab

Steffen Bersch, directorul general al Grupului SSI Schäfer, și profesorul Michael ten Hompel, directorul executiv al Institutului Fraunhofer, au anunțat proiectul comun în prima zi a LogiMAT.

Cercetarea comună a industriei și a științei: al 13-lea laborator pentru întreprinderi

„Așteptăm cu nerăbdare cooperarea intensă cu Fraunhofer IML și cu ceilalți parteneri Enterprise Lab. Suntem convinși că această cooperare cu experții ne va oferi noi perspective și impulsuri pentru viitoarele inovații în domeniul intralogisticii”, spune Bersch.

În calitate de furnizor de soluții intralogistice, SSI Schäfer este cea de-a 13-a companie care a optat pentru această formă de cercetare comună între industrie și știință. Printre alte companii se numără KION Group, Commerzbank, European Pallet Association (EPAL), Deutsche Telekom, Dachser, Rhenus, Boehringer-Ingelheim, BMW, DB Schenker și Würth Group.

În cadrul Enterprise Labs, companiile și Fraunhofer IML convin asupra unei cooperări de cel puțin 3 ani în echipe agile și cu focalizări flexibile ale cercetării, după cum explică în continuare Institutul Fraunhofer. Acest lucru se întâmplă adesea în parteneriat cu catedrele asociate ale Universității TU Dortmund sau ale Institutului Fraunhofer pentru inginerie software și sisteme ISST.

Spații de coworking, ateliere, laboratoare și facilități experimentale sunt, de asemenea, disponibile pentru echipele mixte de companii și cercetători Fraunhofer în trei hale și în Centrul Enterprise Lab din cadrul Fraunhofer IML, care a fost înființat special în 2016. De asemenea, prototipurile pot fi construite direct la fața locului și fabricate în serie mică.

Accent pe inteligența artificială și industria 4.0

„Odată cu începerea cooperării cu SSI Schäfer, am făcut un pas important în direcția stabilirii în comun a unui loc de inovare vizibil la nivel internațional pentru inteligența artificială și industria 4.0 în Dortmund”, spune ten Hompel.

Articole similare

Ad