Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

42 de paleti/semiremorca de 4 m

Semiremorca Somi de 13,6×4 m inaltime utilizeaza spatiul de sub remorca pentru a transporta 10 paleti in plus. Prin ridicarea si mutarea podelei interne pentru a crea un al doilea nivel, remorca aduce economii de costuri si scade emisiile de CO2. Trei Somi inlocuiesc patru semiremorci normale, astfel ca se pot obtine economii de 100.000 de euro/camion-remorca/an.
 

Acest model prezinta cinci inovatii: reproiectarea totala a remorcii ca o constructie bloc sasiu-caroserie, metoda de ridicare si mutare a marfii, pernele liftante ridica 8.000 kg utilizand doar 124,5 bar, designul puntii si sistemul de ridicare pentru platforme si peretii mobili, precum si securizarea marfii. In plus, un computer de bord administreaza tot si ofera date in timp real si din istoric, care pot fi descarcate si vazute la distanta.
Marfa este incarcata normal. Persoana care se ocupa de asta apasa un buton de langa usi, mecanismul fiind controlat de un computer de bord care muta automat platformele. Cea din mijloc coboara cu marfa sa si cele doua din spate se ridica, platforma superioara fiind fixata in pereti. Apoi, peretii interiori cu marfa se muta inainte sa se aseze deasupra platformei din mijloc, iar platforma din spate coboara la inaltimea corecta pentru a incarca mai multa marfa. Astfel, se obtine un spatiu suplimentar de 31% (42 de paleti, pe 3 axe, la 1,65 m inaltime) in 4 m inaltime.

Articole similare

Ad