Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mișcare inteligentă a Rusiei – petrolierele se vor transforma în Dubai

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), conducerea Sovkomflot a mutat compania în Dubai (împreună cu angajații săi), deoarece este încrezătoare că Emiratele Arabe Unite nu vor impune sancțiuni asupra filialei locale a armatorului rus.

Potrivit WSJ, relocarea parțială în Dubai va permite companiei să mențină serviciile pentru flota sa, să ofere locuri de muncă pentru echipajele sale și să utilizeze serviciile bancare.

În luna mai, Sovkomflot a fost sancționată de Uniunea Europeană, Marea Britanie și Australia, ceea ce a împiedicat operațiunile sale globale. Pentru a plăti datoriile contractate, armatorul rus a început să vândă o parte din flota sa de petroliere.

La sfârșitul lunii februarie, flota de nave proprii și închiriate era formată din 134 de nave: 108 petroliere, 14 gaziere și 11 nave specializate. Potrivit Lloyd’s List, compania a scos la vânzare cel puțin 40 de nave pentru a rambursa împrumuturile de la băncile occidentale. Sovkomflot a calificat această cifră drept exagerată, dar nu a explicat exact câte nave intenționa să vândă.

Articole similare

Ad