Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dfds vrea să achiziționeze Ekol Trucking

Ziarul turc Dünya a dezvăluit un proces de transformare a grupului Ekol Logistics, unul dintre cei mai importanți operatori logistici din Turcia, cu operațiuni în mai multe țări europene. Proprietarul și președintele consiliului de administrație, Ahmet Musul, intenționează să părăsească afacerea prin divizarea grupului în 2 părți.

Ekol International Road Transport, care oferă servicii de transport rutier și generează aproximativ 60% din cifra de afaceri a grupului, ar urma să fie achiziționată de compania daneză de transport maritim Dfds, în timp ce activitățile de logistică și distribuție ar urma să fie transferate către Fundația Ekol, înființată în 2021. Acesta din urmă ar fi controlat de către angajați.

Cele 2 companii operează, de asemenea, în Italia, iar din decembrie 2018 cooperează în ceea ce privește feribotul între portul turcesc Yalova (la sud de Istanbul) și portul italian Trieste, permițând astfel companiei daneze să crească traficul ro-ro între cele 2 țări. Potrivit Dünya, la finalizarea tranzacției, Ekol International Road Transport va fi încorporată în Dfds. În 2021, Ekol Logistics Group a avut o cifră de afaceri de 620 de milioane de euro.

Pe 2 iunie, Ekol a anunțat extinderea activităților sale de comerț electronic, care au, de asemenea, un nou brand: Ekol360. Compania va oferi un serviciu logistic de la un capăt la altul, personalizat pentru fiecare client, inclusiv o platformă online care permite consumatorilor finali să comande bunuri. Principalii clienți ai serviciului sunt întreprinderile mici și mijlocii care doresc să înceapă activități de comerț electronic și doresc o soluție la cheie care să includă piața și logistica.

Articole similare

Ad