Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Optifuel Lab 2: Excelenta energetica a Renault Trucks

Renault Trucks isi continua cercetarile pentru a imbunatati constant eficienta energetica a ansamblurilor sale rutiere. Cu Optifuel Lab 2, Renault Trucks reuneste intr-un singur vehicul-laborator diferite tehnologii proiectate pentru a reduce consumul si pentru a deschide calea viitoarelor sale modele de serie. O macheta la scara a acestui vehicul va fi expusa la standul Renault Trucks din cadrul IAA Hanovra.
Reducerea consumului de combustibil a fost principala preocupare care a stat la baza dezvoltarii gamei Renault Trucks T, cu scopul de a o transforma intr-un adevarat centru de profit pentru transportatorii.

Acum, Renault Trucks isi continua cercetarile in domeniu prin studiul tuturor cailor posibile care ar putea permite reducerea consumului unui ansamblu rutier. Cercetarile sunt efectuate prin intermediul unui vehicul-laborator, Optifuel Lab 2, care are la baza un Renault Trucks T si care continua initiativa Optifuel Lab 1, introdusa in 2009. Proiectul a fost dezvoltat cu sprijinul a opt parteneri: Plastic Omnium, Michelin, Sunpower, Renault, IFP Energies Nouvelles, CEP-Armines, CETHIL-INSA din Lyon si LMFA-Ecole Centrale din Lyon. Se bucura, de asemenea, de suportul Agentiei Franceze pentru Mediu si Control al Energiei (ADEME).
Optifuel Lab 2 incorporeaza 20 de tehnologii, fiecare dintre ele raportandu-se la cele patru mari aspecte asociate consumului: managementul energiei, aerodinamica, rezistenta la rulare si asistenta la conducere. Claude Covo, directorul proiectului, prezinta principalele tehnologii dezvoltate prin acest laborator mobil.

Articole similare

Ad