Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Traficul de camioane în frontieră a crescut cu 14%

În intervalul 1 aprilie-22 mai 2022 au tranzitat punctele de trecere ale frontierei României aproximativ 2,2 milioane de vehicule la nivel naţional, dintre care circa 1,05 milioane au fost pe sensul de intrare în ţară, iar 1,15 milioane, pe sensul de ieşire.

Din informaţiile oferite de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, din totalul mijloacelor de transport, 758.000 au fost vehicule de mare tonaj: 346.000 pe sensul de intrare şi 412.000 pe cel de ieşire. Foarte important, comparativ cu perioada similară a anului trecut, traficul de camioane a cunoscut o creştere cu 14%.

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei în perioada de referinţă au fost cele de la graniţa cu Ungaria (pe unde au trecut în total 360.000 de camioane pe ambele sensuri), urmate de cele de la frontiera cu Bulgaria (în total, 283.000 de camioane). Creşteri ale traficului au fost înregistrate şi la graniţele cu Ucraina şi Republica Moldova, pe unde au trecut peste 136.000 de vehicule pe ambele sensuri de deplasare.

În medie, în perioada de referinţă, au fost verificate peste 3.000 de camioane în 24 de ore la nivel naţional.

Din cazuistica înregistrată au fost situaţii când, în urma derulării formalităţilor de control, cu ocazia efectuării unor verificări cu privire la mijloacele de transport, s-a constatat ca acestea erau semnalate cu diferite probleme în bazele de date ale statelor membre UE. De exemplu, în primele 4 luni ale 2022 au fost depistate în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, 53 autovehicule căutate de autorităţi din diferite motive. Dintre acestea, cele mai multe sunt autoturisme (47), dar au fost cazuri când au fost depistate şi camioane (3) sau alte tipuri de mijloace de transport. În toate situaţiile, conform legislaţiei, se derulează cercetări, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră până la finalizarea cauzei.

Articole similare

Ad