Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Daily este Van of the Year 2015

In cel mai competitiv an din istoria International Van of the Year, inceputa in 1991 – cand 12 candidati au intrat in cursa pentru a fi desemnat Vanul Anului – cea de a treia generatie a Iveco Daily a reprezentat alegerea nr. 1 pentru cei 23 de membri ai juriului, care include cele mai bune publicatii de vehicule comerciale din Europa si Rusia.
Numarul mare de candidati a impus o preselectie a finalistilor, din cei cinci alesi pe locul intai clasandu-se Iveco Daily, cu 17 puncte mai mult decat urmatorul clasat, Mercedes-Benz Vito. Pe locul al treilea s-a situat Ford Transit, pe patru, Fiat Ducato, iar pe cinci, Renault Trafic/Opel Vivaro.
 

Punctul forte al noului Daily il reprezinta conceptul nou, cu doua constructii separate pentru vanuri si sasiuri-cabina si cu o gama larga de motorizari disponibile, atat diesel, cat si pe gaz natural si electric. Noile modele anuntate pentru 2015, doua 4×4 nou-dezvoltate, furgon cu cutie automatizata cu opt trepte de viteza etc., dovedesc ca noua familie Daily isi merita cu varf si indesat trofeul din acest an, la fel ca si pe cel castigat in 2000.
Trofeul International Van of the Year a fost inmanat presedintelui Iveco, Pierre Lahutte, de catre Jarlath Sweeney, presedintele juriului IVOY, la ceremonia de deschidere a targului de vehicule comerciale IAA de la Hanovra.
Cu aceasta ocazie, Pierre Lahutte a declarat: „noul Daily reprezinta un pas major inainte in ceea ce priveste costurile de proprietate si exploatare, in planul confortului si manevrabilitatii. Vrem sa dedicam acest premiu clientilor nostri, care se bazeaza zi de zi pe acest coleg de munca.”

Juriul Intrnational Van of the Year s-a infiintat in 1991, primul castigator al trofeului fiind Volkswagen T4. De atunci, generatiile anterioare ale celor cnci finalisti de anul acesta au castigat in mai multe randuri: Fiat Ducato/PSA Peugeot Boxer & Citroën Jumper in 1994, Iveco Daily (2000) si Renault Trafic/Ope Vivaro in 2002, iar Ford Transit si Mercedes-Benz Vito au castigat fiecare de doua ori acest premiu in 2001 si 2007, respectiv 1997 si 2005. Juriul include 23 de membri reprezentand cele mai bune reviste de vehicule comerciale din tarile europene, Romania fiind reprezentata de revista Tranzit. Mai multe detalii pe http://www.van-of-the-year.com.

Articole similare

Ad