Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Combilift lansează Combi-FSE, noul încărcător lateral electric

Combilift şi-a completat gama de echipamente electrice cu încărcătorul lateral Combi-FSE. Acesta are 4 roți, două direcții de deplasare şi capacitate de ridicare de 5.000 sau 6.000 kg. Peste 60% din producţia Combilift este acum electrică, iar după recenta lansare a utilajului Combi-XLE, în septembrie anul trecut, Combi-FSE completează acum portofoliul constructorului irlandez, fiind dedicat aplicațiilor mai grele din sectoare industriale cum ar fi prelucrarea lemnului, a oțelului, producţia de țevi sau construcţii.

Sistemul de tracțiune brevetat joacă un rol major în asigurarea performanței optime a Combi-FSE indiferent de condițiile meteorologice.

Senzorii de pe puntea faţă de direcție, conectaţi la sistemul inovator de control electronic al tracțiunii, permit controlarea individuală a celor 2 motoare independente de 15 kW de pe puntea spate. Viteza fiecărei roți este ajustată în funcţie de unghiul de virare al roților față, pentru a oferi un control îmbunătățit al direcției. Rezultă astfel o rază de viraj mai bună a echipamentului și o uzură redusă a anvelopelor. Această nouă tehnologie este combinată cu frânarea regenerativă, care recuperează energia cinetică a utilajului în timpul decelerării și o foloseşte pentru a reîncărca bateriile şi a prelungi durata de viață a acestora.

Geamurile de dimensiuni generoase ale cabinei şi în special parbrizul, care se întinde de la plafon până la podea, permite operatorului să aibă o vizibilitate excelentă asupra încărcăturii, a echipamentului și a împrejurimilor. Pachetul de baterii a fost amplasat strategic în partea din spate, între cele două motoare electrice, oferind o linie optimă de vizibilitate la mersul în marşarier. În plus, această poziție permite înlocuirea sigură și ușoară a bateriei.

Timpul de întreținere a fost redus la minimum datorită caracteristicilor cheie de servisare: acces facil la bateria interschimbabilă pentru un program de lucru în mai multe schimburi, puncte de unsoare centralizate pe partea din față și din spate a platformei de încărcare și panouri detașabile pentru accesibilitate optimă la motor.

„Am introdus primul nostru încărcător lateral cu 4 roți în urmă cu aproximativ 10 ani, după cererile inițiale venite din partea companiilor din sectorul lemnului, și de atunci a devenit o soluție aproape standardizată pentru cei care lucrează în regim de muncă intensiv.

Progresele tehnologice în domeniul bateriilor au încurajat progresia naturală spre dezvoltarea acestui model electric, care va ajuta clienții să-și reducă semnificativ amprenta de carbon”, a declarat Martin McVicar, director general Combilift.

Combilift este prezent în România prin importatorul Wylze Logistik.

Articole similare

Ad