Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliția belgiană a dat amenzi de aproape 190.000 de euro în urma unui raid într-o parcare din Zeebrugge

Deși săptămâna de control al camioanelor în Europa a fost anunțată din 13 iunie, poliția belgiană a furat startul și pe 6 iunie a organizat un raid masiv într-o zonă de odihnă obișnuită din portul Zeebrugge. Focus Wtv a filmat întreaga operațiune. La primele ore ale dimineții de luni, 90 de polițiști au luat la puricat cele 153 de camioane parcate, majoritatea conduse de șoferi români, ar și câțiva ucraineni, lituanieni și bulgari.

La 101 dintre camioanele controlate s-a descoperit cel puțin o încălcare. Cea mai frecventă încălcare este petrecerea perioadei de repaus săptămânal în cabină, care este acum interzisă și de legislația UE. În Belgia, aceasta se pedepsește cu o amendă de până la 1.800 de euro. Inspectorii de control au găsit și alte nereguli, inclusiv un caz de muncă complet ilegală (care a dus la arestarea suspectului) și confiscarea a 3 vehicule comerciale.

În 32 de cazuri camioanele verificate nu se întorseseră în țara de înregistrare cel târziu la 8 săptămâni, cum prevede noul Pachet Mobilitate, iar în 8 cazuri, șoferii au prezentat documente considerate neregulamentare sau false. Agenții vamali au verificat, de asemenea, rezervorul de motorină pentru a vedea dacă acesta conținea vreun produs accizabil subvenționat, care nu este permis pentru transportul rutier (motorina pentru agricultori).

La finalul operațiunii, agenții au aplicat amenzi în valoare totală de 190.000 de euro, dintre care majoritatea vor trebui plătite de companiile de transport.

„Este la latitudinea companiilor de transport să se organizeze astfel încât șoferii să se poată odihni în altă parte, cum ar fi la un hotel. În plus, au fost constatate și 32 de încălcări ale obligației de returnare. Un camion străin este obligat să se întoarcă în țara de înmatriculare la fiecare 8 săptămâni. În total, s-au dat nu mai puțin de 189.400 de euro amenzi, în principal la firmele de transport”, afirmă procurorul de muncă Filip De Ketelaere.

Articole similare

Ad