Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GAZ Group a lansat noul camion din gama medie GAZon Next

Fabrica Gorky de automobile a Grupului Gaz, parte a Basic Element, unul dintre cele mai mari si diversificate grupuri industriale din Rusia, a lansat in productia de masa noua generatie de vehicule din gama medie, GAZon Next.
Acesta este cel de-al treilea vehicul GAZ lansat in 2014, dupa autobuzul cu 19 locuri Gazelle Next si o versiune de vehicul comercial usor, versiune cargo si de pasageri a GAZelle Next. In afara de GAZon Next, gama de modele include Sadko Next pentru off-road care va fi lansat in 2015.
 

Investitia totala in familia vehiculelor GAZon Next se ridica la 60 de milioane de dolari.
Designul vehiculului GAZon Next combina solutii exceptionale de inginerie, un nivel ridicat de siguranta activa si pasiva, precum si o ergonomie excelenta a locului de munca al soferului.
GAZon Next foloseste sisteme si componente de la cei mai buni furnizori din lume: directie de la ZF, amortizoare Tenneco, elemente de franare de la Wabco, ambreiaj ZF, centuri de siguranta de la Takata, sistem de climatizare Delphi. Camionul este actionat de un motor YMZ-534 care ofera o putere crescuta, de 149 CP, comparativ cu 136 CP oferiti de modelul actual.
Versiunile urbane si universale ale GAZon Next se diferentiaza in functie de dimensiunea rotii si de inaltimea de incarcare. Platforma mai joasa a versiunii urbane permite o incarcare/descarcare mai usoara si mai rapida, in timp ce garda la sol mai inalta a camioanelor universale sporeste capacitatea off-road. GAZon Next are o capacitate de incarcare de 5 tone, cu 500 kg mai mult comparativ cu modelele anterioare. Datorita lungimii si latimii mai mari a platformei pentru marfa si utilizarii unei aparatoare rectangulare a cabinei, cu o inaltime crescuta, zona de incarcare a crescut cu 20% si volumul de incarcare cu 42%. Cabina cu doua randuri are un total de 7 scaune, in vreme ce cabina cu un singur rand poate gazdui 3 persoane. Scaunul soferului este confortabil, cu 5 moduri de ajustare si suport lombar.
Camionul este de asemenea echipat cu suspensii modernizate, cu o noua servodirectie hidraulica.
Cu garantie extinsa pe 3 ani sau 150.000 km, vehiculul are un interval de service de pana la 20.000 km – cele mai bune conditii din segmenul vehiculelor usoare si medii.
Pentru pregatirea intrarii in productie a noului model, fabrica GAZ si-a actualizat dramatic facilitatile de productie, incusiv prin instalarea unor linii de sudura noi si a peste 100 de scule avansate de turnare.
Datorita fiabilitatii vehiculului, a pretului cel mai bun din clasa sa si a costurilor de mentenanta reduse, GAZon Next are un potential ridicat pentru export, in mod particular pentru tarile din Europa de Est, Asia si Africa.

Articole similare

Ad