Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Koper investește în extinderea capacității de stocare a containerelor

Portul Koper din Slovenia și-a mărit capacitatea de containere a Digului I cu 15%, iar terminalul de containere are acum o capacitate anuală de 1,5 milioane TEU.

„Am finalizat una dintre cele mai mari investiții individuale din ultimele decenii”, a punctat Luka Koper, adăugând că presiunea asupra zonelor de depozitare este acum redusă. Lucrările de construcție pentru extinderea terminalului au început la jumătatea anului 2020, în timp ce valoarea investiției a ajuns la 45,6 milioane EUR (48,1 milioane USD), o parte din finanțare fiind asigurată în cadrul proiectului Uniunii Europene NAPA4CORE/Connecting Europe Facility.

Acesta nu este ultimul capitol al extinderii terminalului de containere, administrația portului Koper a declarat că în prezent pregătește documentația pentru extinderea debarcaderului și pe partea de nord. Se preconizează că această extindere va crește capacitatea anuală a terminalului la aproximativ 2 milioane TEU. Acest ultim proiect va avea o investiție de circa 248 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2030, ce va include macarale ship to shore (STS), 340 de metri de chei și 118.000 de metri pătrați suplimentar de depozitare.

XXX

Articole similare

Ad