Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un șofer român a apelat la o metodă unică pentru a-și asigura încărcătura

Din cauza lipsei de asigurare a încărcăturii, un șofer român de camion a fost nevoit să oprească în parcarea Hirschkopf de-a lungul A45 din Germania. În timp ce încărcătura era pe cale să alunece de pe camion, acesta a legat-o rapid de o masă și o bancă din zona de odihnă a parcării.

Conform stiridiaspora.ro, în jurul orei locale 10:00, mai mulți participanți la trafic, din motive de siguranță, au raportat poliției că încărcătura unui camion românesc era pe cale să alunece de pe remorcă. Până când poliția a reușit să depisteze camionul, șoferul român a observat deja el însuși problema și se îndrepta spre locul de odihnă Hirschkopf, din Dillenburg, landul Hessa din Germania. Acolo a folosit o măsură creativă pentru a preveni căderea de pe remorcă a unor părți din încărcătura sa, mai multe pachete de foi trapezoidale cu o greutate totală de 5,3 tone. Acesta a folosit mai multe curele, le-a prins de o masă și bancă de beton și le-a tensionat, astfel încât încărcătura să nu cadă de pe camion.

„O combinație între asigurarea incorectă a încărcăturii, utilizarea curelelor metalice de tensionare care s-au prăbușit sub greutatea încărcăturii și utilizarea unei semiremorci necorespunzătoare, au făcut ca încărcătura să se încline foarte mult”, potrivit poliției germane.

După ce tabla trapezoidală superioară a fost reîncărcată cu o macara, poliția i-a permis șoferului să își continue traseul.

La finele lunii martie, un alt şofer român de TIR a avut parte de o întâmplare cu totul neaşteptată. De această dată pozitivă.

Având probleme cu camionul său, românul a oprit într-o parcare din Germania pentru a cere ajutorul unui service. A fost momentul când a fost abordat de un alt şofer de camion ucrainean, care l-a întrebat dacă este român. Când a aflat că da, bărbatul a plecat, dar s-a întors în scurt timp cu mâncare și „cu lacrimi în ochi”.

Deşi inițial conaţionalul a vrut să refuze mâncarea, emoţia cu care ucraineanul şi-a împărţit mâncarea a fost mult mai puternică. „Dacă am reușit să facem ceva în ultimele săptămâni, am reușit să spălăm imaginea României”, a concluzionat Dumitraș Flavius.

Articole similare

Ad