Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Senzor de capacitate care afiseaza nivelul combustibilului din rezervor

Monitorizarea neadecvata a nivelului de combustibil in rezervorul unitatii frigorifice din cauza tehnologiilor de masura imprecise sau a lipsei acestora, avarierea sau deteriorarea incarcaturii ca urmare a faptului ca unitatile frigorifice merg cu rezervorul gol, furtul de combustibil sau utilizarea improprie a remorcii de catre terte parti, constituie probleme zilnice pentru transportatorii de bunuri refrigerate. Un nou senzor de nivel, cu un display LED pe peretele despartitor, a fost dezvoltat de Schmitz Cargobull pentru a raspunde cererilor venite din partea unor clienti.
 

Sistemul are un senzor care permite o masurare mai buna a nivelului pur electronic, fara componente mecanice. Senzorul mecanic (solutia competitorilor) masoara nivelul utilizand un brat plutitor. O roata dintata cilindrica (cu dinti drepti), mecanica, transforma miscarile in sus si in jos ale bratului plutitor intr-o miscare rotativa. Aceasta este afisata si convertita intr-o valoare electrica cu ajutorul unui potentiometru. „Jocul“ mecanic din roata dintata cilindrica si potentiometru cauzeaza insa masuri imprecise.
Senzorul capacitiv (solutia SCB) poate masura nivelul de lichid din rezervor intr-o maniera semnificativ mai sigura, fara nicio eroare mecanica. In plus, senzorul capacitiv are un sistem automat de calibrare care poate compensa impuritatile din combustibil sau lichidele aditionale ca biodiesel sau apa.
Cu noul sistem se realizeaza o identificare rapida si clara a nivelului combustibilului din rezervor prin intermediul unul afisaj LED direct pe vehicul sau a unui sistem telematic pe un portal online, inainte ca remorca sa fie utilizata pentru un transport. Apoi, acesta poate stabili un model de realimentare sau de consum pe baza raportarii portalului telematic si poate identifica orice crestere a consumului de combustibil. In plus, poate functiona si ca sistem de avertizare (mesaj text, e-mail) prin notificatii in cazul atingerii unui nivel critic in rezervor.

Articole similare

Ad