Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wabco demonstreaza practic performantele compresorului pneumatic pentru camioane si autobuze hibride si electrice

Wabco a prezentat la IAA Hanovra tehnologia inovatoare e-comp, testata in prezent de peste 25 de producatori de camioane si autobuze din Europa, America de Nord si Asia. Compresorul pneumatic e-comp, actionat electric, este proiectat special pentru vehicule hibride si pur electrice, fiind tot mai implementat ca solutie de reducere a poluarii in zonele din interiorul oraselor si in zonele cu zero sau cu emisii reduse de carbon.
Compresorul e-comp este echipat cu propriul motor electric, functionand astfel independent de motorul cu combustie interna al vehiculului, pentru a furniza in mod optim aerul comprimat catre transmisie.
 

Mai mult, designul universal al e-comp il face potrivit pe o gama larga de camioane si autobuze din intreaga lume.
Primul model e-comp din Europa opereaza in prezent in Berlin (Germania), pe un tractor pur electric si o greutate bruta combinata de 40 de tone. Sustinut de guvernul federal, acest proiect implica transportul complet electric al bunurilor din portul din vestul Berlinului catre diverse destinatii din oras, astfel ajutand la reducerea impactului transportului greu de marfa asupra mediului intr-o zona metropolitana dens populata.
In China, testele e-comp sunt in curs de desfasurare la numerosi producatori de autobuze si camioane.
„Wabco continua sa demonstreze abilitatea de a iesi in intampinarea nevoilor privind eficienta si siguranta pentru vehiculele comerciale viitoare din diferite regiuni ale lumii”, a spus Leon Liu, presedinte al Wabco, divizia OEM.

Articole similare

Ad