Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a lansat o nouă asociaţie profesională în industria construcţiilor

Sixense Romania, companie specializată în soluţii de monitorizare a comportării construcţiilor în timp, alături de SensAll Seismic, companie de instrumentare şi monitorizare seismică, şi Fad Smart Technology, o echipă specializată în geofizică, au pus bazele primei asociaţii profesionale din România dedicate domeniului monitorizării geotehnice şi structurale. Asociaţia poartă numele de APMGS (Asociaţia Profesională pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală) şi a deschis oficial înscrierile pentru persoanele juridice sau fizice care îşi doresc să devină membri. Preşedintele asociaţiei este Mariana Garstea, CEO Sixense România.

Obiectivele APMGS sunt îmbunătăţirea conectivităţii şi a schimbului de informaţii, precum şi creşterea gradului de conştientizare faţă de importanţa instrumentelor de monitorizare structurală şi geotehnică în rândurile tuturor factorilor de decizie direct interesaţi: proiectanţi, constructori, dezvoltatori, investitori, proprietari de clădiri sau gestionari de infrastructură.

De asemenea, un obiectiv esenţial este profesionalizarea industriei, prin bune practici şi recomandări care să crească standardele de calitate în ceea ce priveşte monitorizarea pe termen lung a mediului construit local. În plus, APMGS îşi propune să aducă pe agenda publică informaţii despre cele mai noi şi inovatoare instrumente digitale, care contribuie atât la evoluţia domeniului, cât şi la eficientizarea proiectelor care sunt monitorizate în execuţie sau exploatare.

Printre primele iniţiative pe care le are în vedere APMGS se numără o serie de acţiuni legislative pentru introducerea criteriului monitorizării în exploatare încă din etapa de pre-fezabilitate a unui proiect, respectiv organizarea de întâlniri şi mese rotunde între membrii asociaţiei, cu scopul elaborării unor planuri concrete pentru dezvoltarea domeniului.

Articole similare

Ad