Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault a inaugurat la Sandouville linia de productie a noului Trafic, unde va fi fabricat, din 2016, si un nou LCV pentru Fiat

Carlos Ghosn, presedinte si CEO al grupului Renault, in prezenta lui Emmanuel Macron, Ministrul Economiei, Industriei si Sectorului digital din Franta, a inaugurat pe 30 septembrie, la fabrica din Sandouville (Normandia),noua linie de productie a noului Trafic. Tot aici va fi fabricat, din cel de-al doilea semestru al lui 2016, si un vehicul pentru Fiat – bazat pe aceeasi platforma cu noul Trafic – cu un volum total estimat de 100.000 de vehicule.
Toate aceste evenimente sunt consecinta acordului Renault semnat in martie 2013, cu partenerii sociali, denumit „Contract pentru o noua dinamica de crestere a Renault si de dezvoltare sociala in Franta“.
 

Inaugurata in 1964, fabrica Sandouville – care anul acesta aniverseaza jumatate de secol – scrie o noua pagina in istoria sa prin producerea pentru prima data a vehiculelor comerciale. Aceasta transformare semnificativa a necesitat o investitie de 230 de milioane de euro si trei ani de eforturi, provocarea fiind cu atat mai mare cu cat fabrica produce in continuare automobilele Laguna si Espace, pana la inlocuirea lor.
Carlos Ghosn a felicitat echipa pentru efortul depus. „Transformarea fabriciiSandouville si noul acord semnat cu Fiat ne pozitioneaza ca jucator cheie pe piata in crestere a vehiculelor comerciale usoare. Datorita acordului de competitivitate semnat in martie 2013 aceasta fabrica este capabila sa obtina calitate si performanta.
Marca Renault conduce sectorul vehiculelor comerciale usoare in Europa pentru al 16-lea an consecutiv, detinand la sfarsitul lui 2013o cota de piata de 14,5%.La sfarsitul lui august 2014, vanzarile globale ale LCV Renault au crescut cu inca 5,7% (8% in cazul in care se iau in considerare toate vehiculele utilitare usoare ale grupului).

Articole similare

Ad