Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia plănuiește un hub bimodal aer-tren

Polonia se reașază ca un centru european și intercontinental de transport de marfă. Un proiect pe termen lung este așa-numitul Solidarity Transport Hub (STH), în centrul căruia se află noul aeroport central polonez din Stanisławów, între Varșovia și Łódź, care urmează să fie deschis în 2027. Nu va fi o simplă stație aeroportuară, ci un centru care va reuni transportul aerian, rutier și feroviar.

Traficul feroviar de pasageri va fi cu siguranță componenta principală, cu 2.000 km de linii noi de mare viteză planificate, alături de 3.700 km de linii modernizate. Dar va fi, de asemenea, un nod feroviar pentru transportul de marfă, ca parte a unei rețele feroviare concepute în acest scop. Scopul este de a favoriza o expediere rapidă a mărfurilor, din avion spre calea ferată și viceversa, datorită tehnicilor intermodale specifice acestui tip de transport.

De asemenea, nu este exclus un rol militar în cadrul NATO în ceea ce privește transportul feroviar de echipamente și vehicule. Conform așteptărilor inițiatorilor, proiectul STH, în ceea ce privește capacitatea infrastructurii și spațiul disponibil, va fi principalul nod de transport din Europa de Est.

Articole similare

Ad