Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia aprobă noi măsuri împotriva dumpingului șocial al soferilor de camion

Belgia vrea să ia măsuri împotriva dumpingului social al șoferilor de camion, un fenomen foarte răspândit, după cum susțin statisticile Inspectoratului Teritorial de Muncă, care în 2021 a depistat infracțiuni într-o treime din totalul controalelor efectuate în industria transportului rutier de mărfuri.

Belgia este o destinație pentru mulți transportatori străini datorită celor 2 porturi importante, Antvers și Zeebrugge, care au fuzionat recent într-o singură administrație. Înghesuiala provine din aprobarea unui proiect de lege prezentat de ministrul Economiei, Pierre-Yves Dermann pe 15 iunie de Camera Deputaților.

Proiectul de lege urmărește să regăsească noua directivă a UE privind detașarea transnațională și stabilește anumite reguli, în special pentru utilizarea personalului pe termen scurt. Printre cele mai importante măsuri se numără co-responsabilitatea mandanților în cazul încălcărilor de detașare și coordonarea controalelor cu alte state. Textul dublează sancțiunile administrative actuale, de la un minim de 600 de euro la un maxim de 6.000 de euro, iar în cele mai grave cazuri, o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Articole similare

Ad