Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL Express a solicitat Shell să instaleze 260 de puncte de încărcare pentru utilitare electrice

Pentru a ajunge la 90% din flota sa de vehicule neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030 în Franța, DHL Express a achiziționat 140 de camionete de livrare electrice, pentru care a trebuit să fie prevăzută o rețea de puncte de reîncărcare.

Acest lucru a dus la un parteneriat cu Shell, care a fost inițiat în august 2020 și a permis deja instalarea a peste 260 de puncte de încărcare în 24 de locații DHL Express din Franța, inclusiv peste 100 în regiunea Parisului. Numai la Gennevilliers există peste 64 de stații de încărcare. Acest lucru îl face să fie cel mai bine echipat site DHL Express din Franța și unul dintre cele mai importante din Europa.

Pe lângă instalarea stațiilor de încărcare, Shell a creat o platformă online de gestionare a infrastructurii pentru a controla costurile de încărcare, pentru a îmbunătăți vizibilitatea activităților și pentru a stabili parametrii de acces la stații și tarifele individuale. Compania petrolieră oferă, de asemenea, un serviciu de reîncărcare inteligentă, care permite DHL Express, de exemplu, să mărească viteza de reîncărcare sau numărul de stații de reîncărcare pe fiecare amplasament, datorită unei distribuții în timp real a energiei disponibile între clădire și stațiile de încărcare. În cele din urmă, în cazul în care subcontractanții DHL Express reîncarcă la terminalele instalate de Shell, compania petrolieră este rambursată automat pentru aceste servicii.

Echiparea a aproximativ 15 amplasamente suplimentare este deja planificată în Franța până la începutul anului 2023, adică peste 100 de stații de încărcare suplimentare care vor completa infrastructura de reîncărcare.

Articole similare

Ad