Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camion: iluminatul suplimentar nu se pedepsește în sine

Instalarea de lumini LED suplimentare pe un autocamion nu duce neapărat la anularea autorizației de circulație. Pentru ca acest lucru să se întâmple, o instanță ar trebui să constate că iluminatul pune în pericol ceilalți participanți la trafic. Aceasta a fost decizia Curții Regionale Superioare din Palatinat din Zweibrücken într-un recurs legal de la sfârșitul lunii mai și anunțată luni.

Unități de iluminare cu LED-uri pe camioane

Conform informațiilor furnizate, persoana implicată în acest caz a atașat peste 110 corpuri de iluminat LED suplimentare la unitatea sa tractoare, care puteau fi comutate separat printr-un circuit separat. Iluminatul suplimentar urma să fie utilizat la un eveniment de prezentare.

Cu toate acestea, a fost pornită și în timpul unei curse la orele serii pe A6 în septembrie 2020, motiv pentru care poliția l-a oprit pe bărbatul din Witten și l-a verificat. Întrucât poliția a presupus că autorizația de circulatie a expirat din cauza iluminatului suplimentar, a inițiat procedura de amendă.

Bărbatul a fost amendat cu 360 de euro de către Tribunalul districtual din Landstuhl. În urma recursului său pe motive de drept, curtea superioară a anulat verdictul și a trimis cazul înapoi la tribunalul districtual pentru o nouă audiere și o nouă decizie.

Motivul invocat a fost acela că nu s-a stabilit în mod suficient că luminile pun în pericol participanții la trafic. Simpla referire la numărul mare de LED-uri nu a fost suficientă.

Articole similare

Ad