Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parteneriat între Holde Agri Invest și Toneli Holding pentru asigurarea unei agriculturi circulare

Compania Holde Agri Invest, care exploatează terenuri agricole și cel mai mare producător de ouă din România, Toneli Holding, anunță un parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi ecologice și convenționale.

Toneli Holding, producătorul de ouă de consum, va furniza către Holde Agri Invest gunoi de grajd, pe care acesta îl va utiliza pentru culturile din ferme. Totodată, Holde Agri Invest va asigura companiei Toneli Holding aprovizionarea cu cereale, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, cele două companii au în vedere posibilitatea unei implementări a unui program de schimb de experiență în privința producerii de compost.

„În cadrul Holde acordăm o atenție sporită cultivării în regim ecologic prin utilizarea gunoiului de grajd, deoarece această activitate reprezintă o investiție pe termen lung pentru protejarea solului și creșterea fertilității acestuia prin adăugarea de materie organică”,

a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

Companiile românești se pregătesc pentru intrarea în vigoare a noii legislații privind îngrășămintele. Termenul limită de implementare în legislația națională a Regulamentului UE de stabilire a normelor expiră anul acesta.

Acest regulament va reglementa mai riguros utilizarea îngrășămintelor chimice, ceea ce va ușura posibilitatea accesului pe piață al îngrășămintelor pe bază de gunoi de grajd.

„Conform unor studii în domeniu, calitatea gunoiului de grajd este mai importantă pentru biodiversitatea solului, decât cantitatea de gunoi. Astfel, sistemele de producție alimentară mai durabile ar putea fi accelerate de aplicarea unui gunoi de grajd adecvat și de înaltă calitate sau a unor preparate biostimulante pe bază de gunoi de grajd, așa cum este cazul gunoiului provenit din fermele noastre, care este atestat ca fertilizator organic.”,

a declarat Toni Khoury, Managing Partner al Toneli Holding.

În prezent, Holde Agri Invest operează o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare în patru zone, precum Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești. De asemenea, deține aproximativ 2.000 de hectare pe ferma Roșiori, o suprafață importantă, certificată ecologic.

Toneli Holding este un lider pe piața de producție și distribuție de ouă din România, cu o producție anuală de peste 400 de milioane de ouă, în 24 de ferme și deține o cotă de piață de 30% din volumul total de ouă vândute.

Articole similare

Ad