Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

6 zile de așteptare la frontiera poloneză pentru camioanele din Ucraina

Mii de camioane sunt blocate în prezent pe partea ucraineană a punctului de trecere a frontierei Dorohusk, înainte de a intra în Polonia. Aproximativ 2.900 de camioane sunt blocate acolo, iar timpul de așteptare pentru a fi eliberate este de până la 6 zile, a declarat o purtătoare de cuvânt a Camerei de Administrare a Veniturilor din Lublin.

Potrivit raportului, cele mai multe camioane sunt încărcate cu cereale, dar printre mărfurile exportate se numără și furaje pentru animale și produse alimentare. Țara este unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume. Rusia împiedică Ucraina să exporte 20 de milioane de tone de cereale, în principal în Africa de Nord și Asia, mare parte din ele prin portul Odessa.

Polonia și alte țări europene depun eforturi pentru a extinde capacitatea rutelor terestre de transport al cerealelor ucrainene. Numai luni, numărul punctelor de vămuire pentru traficul de mărfuri la punctul de trecere a frontierei Korczowa-Krakowiec a fost mărit de la 5 la 10.

Situația este la fel de dificilă și la trecerile de frontieră cu România și Republica Moldova.

Măsurile de suport ale UE pentru statele care trebuie să suplimenteze personal și investiții la trecerile de frontieră se lasă așteptate. Situația este cu atît mai dificilă în România cu cât traversarea mai departe către Ungaria este îngreunată de faptul că granița cu Ungaria este primul acces către un stat Schengen.

Articole similare

Ad