Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primele doua locuri pentru Franta la Renault Trucks Optifuel Challenge 2014

Pe 29 s-a desfasurat la Nisa (Franta) a doua editie a finalei europene a competitiei de condus economic Optifuel Challenge 2014, organizate de Renault Trucks.
28 de soferi profesionisti din 15 tari, printre care si Romania – va reamintim ca din partea tarii noastre a participat Florin Olteanu, castigatorul finalei nationale – au fost supusi la o proba teoretica avand o pondere de 10% din punctajul total si constand din 15 intrebari referitoare la noua gama Renault Trucks si la principiile de condus economic, precum si la proba practica de condus.
 

Pentru aceasta din urma, concurentii au avut la dispozitie opt camioane identice, T 460 Optifuel cu motor DTI 11, si au parcurs acelasi traseu, de 29,4 km, pe drum expres si drum national. Un al noualea camion, de referinta, identic cu acestea, parcurgea si el din timp in timp traseul, monitorizand schimbarea conditiilor de trafic si chiar meteo de-a lungul zilei, pentru a fi folosite in evaluarea rezultatelor competitorilor.
Consumul mediu si viteza comerciala medie cu vehiculul in mers au avut ponderea cea mai mare in punctajul final (cate 30 din cele 90 de puncte de la proba de condus), urmate de procentul din timpul total cat s-a mers cu piciorul ridicat de pe acceleratie, numarul de franari la 100 km si procentul de consum in zona verde din consumul total.
Castigatorul a fost Stéphane Saves, din Franta, care a primit un voucher de 8.000 de euro inclusiv TVA si un mini iPad in valoare de 519 euro. Iar companiei pentru care lucreaza, Transport Semezies, i s-a dat in exploatare pentru 12 luni un camion Renault Trucks T Optifuel, inclusiv intretinerea si reparatiile si asigurarea in caz de coliziune.

Articole similare

Ad