Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Londra amână noile proceduri de import

Nici în iulie 2022 procedurile de import de bunuri în Marea Britanie din Uniunea Europeană nu se vor schimba, așa cum se anunțase la finalul anului. De fapt, guvernul a amânat introducerea noului pachet de măsuri legate de Brexit până în 2023, pentru a evita atât o creștere a prețurilor de consum într-o perioadă de inflație în creștere, cât și noi întârzieri în lanțul de aprovizionare. Londra subliniază că detaliile privind introducerea noilor proceduri vor fi prezentate în lunile următoare.

Măsurile, programate să înceapă în iulie 2022 și amânate acum din nou, sunt: cerința de a muta locul de desfășurare a inspecțiilor sanitare și fitosanitare (Sps) ale importurilor din UE de la destinație la un punct de trecere a frontierei (Bcp); necesitatea unei declarații de securitate pentru importurile din UE; necesitatea unei certificări sanitare și a unor verificări Sps suplimentare pentru importurile din UE; și interdicții și restricții privind importul de carne refrigerată din UE.

În cazul în care o companie importă bunuri din UE în Regatul Unit și a ales să prezinte o declarație de siguranță și securitate (S&S) pentru aceste operațiuni, aceasta poate continua să facă acest lucru în mod voluntar. Măsurile deja în vigoare, și anume controalele privind declarațiile de securitate introduse anul trecut, vor rămâne în vigoare. În plus, dacă o companie importă bunuri în Marea Britanie din țări din afara UE, aceasta trebuie să prezinte în continuare o declarație de siguranță și securitate în Marea Britanie (S&S GB, Safety & Security Great Britain, ENS, Entry Summary Declaration) pentru aceste mișcări.

„Guvernul britanic subliniază că își menține intenția de a elimina procedurile vamale ale mărfurilor de import/export, în conformitate cu calendarul publicat, și încurajează companiile să continue să se pregătească pentru tranziția către serviciul de declarare vamală”, explică Anna Smirnova, șefa operațiunilor din Marea Britanie la AsstrA Industrial Project Logistics. „Procedurile vamale actuale vor fi eliminate pentru importuri după 30 septembrie 2022 și pentru exporturi după 31 martie 2023. Tranziția la serviciul de declarare în vamă se desfășoară conform planului.”

Articole similare

Ad