Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OMV Petrom va porni producția de combustibil sustenabil pentru aviaţie la Petrobrazi

OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din Europa de Sud-Est, a anunțat că va începe producția de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) la rafinăria Petrobrazi prin co-procesarea uleiului de rapiță produs la nivel local.

SAF-ul produs la rafinăria Petrobrazi pentru zborurile comerciale va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 70%, comparativ cu combustibilul conveţional. În luna iulie a acestui an se vor estima primele cantități de testare, se arată într-un comunicat de presă.

„Ne dorim ca obiectiv până în anul 2030 să avem o producție anuală de SAF și HVO (ulei vegetal hidrotratat) de aproximativ 450.000 de tone”,

a declarat Radu Căprău, membru al Comitetului Executiv responsabil pentru activitatea de Rafinare & Marketing.

Un test de funcționare a avut loc în iulie 2020 şi s-a finalizat cu succes. Acesta s-a bazat pe un prim pilot de co-procesare a uleiului de rapiță la rafinăria Petrobrazi.

OMV Petrom a fost certificat ca producător HVO pe baza auditului CERTROM, corespunzător cu cerințele schemei voluntare de Certificat Internaţional de Sustenabilitate și Carbon (ISCC-EU).

Sistemul este recunoscut de Comisia Europeană pentru certificarea materialelor sustenabile și respectă cerințele legale ale Directivei în ceea ce privește promovarea utilizării Energiei din Surse Regenerabile (RED).

Prin urmare, utilizarea uleiului vegetal hidrogenat (HVO) ar putea reduce emisiile de CO2 cu cel puțin 65%, comparativ cu motorina convențională.

Articole similare

Ad