Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Leclanché realizează un progres semnificativ în ceea ce privește siguranța tehnologiei sale de baterii litiu-ion, fără a compromite performanța celulelor

Leclanché a realizat un progres semnificativ în ceea ce privește siguranța bateriilor sale litiu-ion fără a compromite performanța celulelor.

Prin adăugarea unui aditiv special ignifug la compoziția formulei sale de electrolit, Leclanché a redus riscul unui eveniment termic cu aproape 80%. Această realizare a fost validată de Intertek Germania, un laborator de testare de terță parte renumit, care a efectuat o serie de teste de penetrare a cuielor standard din industrie pe celula de 60Ah a Leclanché. În ciuda faptului că celulele de testare au fost perforate cu scurtcircuitul intern rezultat, celulele au prezentat un risc de incendiu mult mai mic decât aceleași celule fără aditivi ignifugi.

Celulele litiu-ion neinflamabile au implicații majore pentru utilizatorii de pe piețele de căi ferate, camioane și autobuze, care își accelerează investițiile în flote cu propulsie hibridă și complet electrică și care sunt preocupate de riscul de incendiu cu pasageri la bord. Retragerea în service a bateriilor litiu-ion reprezintă o problemă costisitoare, ca să nu mai vorbim de perturbarea pe care o provoacă în operațiuni. Leclanché este una dintre cele mai importante companii de soluții de stocare a energiei din lume.

„În timp ce întreaga industrie a bateriilor continuă să investească resurse considerabile de cercetare și dezvoltare în dezvoltarea bateriilor cu stare solidă, există o nevoie critică de a spori siguranța tehnologiei actuale a celulelor litiu-ion cu densitate energetică ridicată. Cele mai multe eforturi, până acum, au un impact negativ asupra performanței sau longevității celulelor. Leclanché a reușit să dezvolte o celulă litiu-ion de înaltă performanță și de înaltă densitate energetică care prezintă caracteristici de siguranță ridicate, fără niciun impact negativ asupra performanței sau longevității. Pe măsură ce progresele tehnologice continuă să fie dezvoltate, aceasta este o îmbunătățire crucială a tehnologiei de ultimă generație a celulelor, care nu necesită o tehnologie revoluționară ce ar putea fi încă la câțiva ani distanță de disponibilitatea comercială”, a declarat Pierre Blanc, director tehnologic, Leclanché.

Electroliți neinflamabili: Dezvoltarea procesului de fabricație pe bază de apă al Leclanché

Celulele de baterii Leclanché sunt fabricate de companie în unitatea de producție situată în Willstätt, Germania. Celulele sunt fabricate cu ajutorul procesului de producție brevetat de Leclanché. Electrozii sunt fabricați printr-un proces pe bază de apă care a fost validat în producția comercială în ultimii 10 ani – mai degrabă decât prin utilizarea de solvenți organici, cum ar fi NMP – ceea ce duce la un impact semnificativ redus asupra mediului și la o amprentă de carbon mai mică. Electrozii Leclanché produși cu ajutorul etapelor de fabricație pe bază de apă prezintă o stabilitate ridicată față de aditivii ignifugi conținuți în noul electrolit, ceea ce duce la menținerea performanței celulelor.

Potrivit lui Anil Srivastava, CEO, Leclanché, „Descoperirea noastră ar trebui să încurajeze producătorii care așteaptă pe linia de așteptare pentru următoarea generație de baterii cu stare solidă să avanseze încă de astăzi cu proiectele lor de vehicule avansate pentru flote – bateriile litiu-ion sigure au sosit, iar Leclanché le are.”

Noile celule neinflamabile ale companiei vor fi disponibile pentru producție începând cu primul trimestru al anului 2023.

Articole similare

Ad