Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka a continuat creșterea profitabilă pentru a deveni una dintre cele mai importante 10 companii de logistică din Europa

Cea mai mare companie de transport bazată pe active din Europa, Girteka, anunță că, în pofida perturbărilor lanțului de aprovizionare global, veniturile din vânzări au crescut odată cu creșterea cererii de servicii de transport. Deși a existat o creștere a costurilor de operare, cum ar fi prețul combustibilului, la nivel de grup, veniturile din activitatea de transport au crescut cu peste 20% față de anul precedent.

Generarea de valoare pe termen lung pentru părțile interesate

Anul trecut, Girteka și-a schimbat structura organizațională pentru a se pregăti pentru o creștere ulterioară. Modificările care au avut loc în structura grupului vor asigura dezvoltarea durabilă a organizației, conducerea companiilor de transport fiind acum efectiv subordonată Girteka Holding, LLC.  

Girteka Holding anunță venituri din vânzări în 2021 de 1,437 miliarde de euro și a livrat un profit net înainte de impozitare de 77,9 milioane de euro. După ce s-a confruntat cu Covid-19, Brexit și cu perturbările din lanțul de aprovizionare, Girteka și-a regăsit impulsul pe măsură ce piața a devenit mai stabilă. În 2021, accentul a fost pus pe îmbunătățirea proceselor, pe progresul programului de digitalizare, pe creșterea flotei de camioane și a numărului de angajați pentru a putea susține creșterea și profitabilitatea.

„Girteka a sărbătorit anul trecut cea de-a 25-a aniversare; pornind de la un singur camion și primii 3 angajați, am ajuns să devenim cea mai importantă companie europeană de transport pe bază de active, cu cea mai mare flotă de camioane din Europa. Anul trecut am anunțat noul nostru țel strategic – să devenim una dintre cele mai importante 10 companii de logistică din Europa și am avut un an care ne-a adus mai aproape de visul nostru”, a declarat Edvardas Liachovičius, director executiv al Girteka.

Accent pe angajați

Cu scopul de a păstra actualii membri ai echipei și de a atrage noi membri, compania a investit mult în dezvoltarea angajaților. Academia de șoferi continuă să fie un mare motiv de mândrie pentru Girteka, cu peste 60.000 de cursuri de formare finalizate în 2021.

Girteka lucrează foarte mult în domeniul relațiilor cu angajații, 70% dintre actualii colegi recomandând prietenilor și rudelor lor să lucreze în cadrul companiei.

În 2021, Girteka a petrecut mult timp pregătindu-se pentru schimbările de reglementare ale CE care vor veni în 2022, odată cu cerințele Pachetului Mobilitate. Girteka a decis să își extindă operațiunile în Poznan, ca bază aproape de Europa de Vest și de țările nordice. Thermo-transit, compania deținută în totalitate de grupul Girteka, și-a extins capacitatea prin deschiderea de noi terminale în apropiere de Oslo, Norvegia și Padborg, Danemarca, pentru a oferi servicii mai bune clienților săi, ca urmare a creșterii atât a veniturilor, cât și a profitabilității.

În calitate de întreprindere responsabilă, Girteka este conștientă de responsabilitatea sa continuă pentru bunăstarea socială a populației pe care o deservește în calitate de clienți, colegi, parteneri și comunitate.

Un exemplu prin mesajul său cheie privind siguranța rutieră, colaborarea cu Federația lituaniană de înot pentru a atrage atenția asupra siguranței în apă și o concentrare continuă asupra sustenabilității și a centrării pe client.

Provocările legate de creșterea costurilor

La fel ca și alte companii de transport rutier în 2021, Girteka a văzut o industrie afectată de creșterea costurilor totale de operare, de lipsa șoferilor, de inflație și de disponibilitatea limitată a vehiculelor noi și second-hand.

În timp ce cel mai evident element al cărui preț a crescut în ultimul an este combustibilul, alte cheltuieli de operare au crescut și ele, de la salarii, costuri administrative, până la prețurile pentru repararea camioanelor și remorcilor, toate acestea adăugând presiune asupra performanței.

Girteka vede, de asemenea, deficitul de șoferi din întreaga Europa, care a arătat cât de crucială este această profesie pentru bunăstarea tuturor celor de pe continent, deoarece șoferii noștri au fost cei care au împiedicat întreruperea lanțurilor de aprovizionare.

Activități de sustenabilitate

Rețeaua feroviară intermodală Girteka a devenit din ce în ce mai puternică, oferind posibilitatea de a livra mărfuri cu camioane alimentate cu combustibili alternativi, pentru a reduce emisiile de CO2.

În general, compania a dublat cantitatea de FTL pe care a transportat-o în 2021 față de 2020, acoperind 5% din totalul kilometrilor noștri prin transport intermodal, acest lucru a permis economisirea a 14,4 milioane kg de CO2 în timpul anului.

Obiectivul Girteka este de a transporta 20% din kilometri pe distanțe lungi până în 2025 folosind rețeaua intermodală.

Transformarea digitală în logistică

În urmă cu mai bine de un an, Girteka a început să implementeze o viziune ambițioasă de dezvoltare a afacerii și își propune să își digitalizeze complet activitatea de logistică și toate operațiunile până în 2025, folosind SAP Business Technology Platform.

„Ne aflăm pe calea transformării digitale, iar Girteka a ales SAP ca partener pentru această călătorie. Ne propunem să devenim o companie de logistică bazată pe date și credem că SAP oferă cele mai bune instrumente pentru a ne ajuta să realizăm acest lucru”, spune Vytenis Šuklys, Chief Financial Officer la Girteka.

Articole similare

Ad